• 15 jaar ervaring
  • montage in 1 dag
  • 10 jaar garantie
  • bewezen kwaliteit
  • volledig op maat

Bij een nokverhoging wordt de nok (de punt) van uw dak verschoven en/of verhoogd. Hierdoor creëert u veel extra ruimte op zolder.  De constructie van uw dak verandert  meer dan als u alleen een dakkapel laat plaatsen. Nokverhogingen zijn daarom altijd vergunningspichtig.  Er zijn 2 types:

  • Eenzijdige nokverhoging / enkele nokverhoging
  • Tweezijdige nokverhoging / dubbele nokverhoging

Eénzijdig

Bij een éénzijdige nokverhoging wordt het dakvlak aan één kant verlennd / verlegd. Daardoor ontstaat er extra ruimte aan één zijde van het dak. Hoe verder u de nok van het dak verlegt, hoe meer extra ruimte er ontstaat.

Tweezijdig

Bij een tweezijdige nokverhoging wordt de gehele constructie van het dak als het ware omhoog getild. Dit wordt ook wel dakopbouw of dubbele nokverhoging genoemd.

De beste manier om ruimte te winnen

Als u een zolderverdieping met een laag dak heeft, dan is een nokverhoging de beste manier om ruimte te winnen. Als uw dak bijvoorbeeld te laag is om onder te kunnen staan, kunt u met een verhoging uw zolder beloopbaar maken. Zo krijgt u er in de praktijk bijna een volledige verdieping bij.  In veel gevallen wordt een nokverhoging / dakopbouw over de volledige breedte geplaatst. Ook worden deze vaak tussen de schoorstenen geplaatst.

Uw huis stijgt in waarde

Door een nokverhoging stijgt uw huis flink in waarde. Het beloopbare vloeroppervlak van uw woning wordt namelijk beduidend groter, nog meer dan bij een dakkapel. Dit is belangrijk voor een taxateur/ makelaar die de waarde van uw huis bepaalt als u het wilt verkopen. Als u later dus uw huis wilt verkopen, kunt u door de nokverhoging vaak een veel hogere prijs verwachten dan wanneer u er geen heeft.

 

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw woning ?

Neem contact met ons op. Wij maken dan een vrijblijvende offerte voor u en bespreken uitvoerig de mogelijkheden.