• 20 jaar ervaring
  • montage in 1 dag
  • 10 jaar garantie
  • bewezen kwaliteit
  • volledig op maat

Toe aan een dakkapel op uw huis in Haarlem?

Wellicht wilt u uw huis voorzien van meer natuurlijk licht. Of misschien wilt u van uw zolder een volwaardige slaapkamer maken. Een dakkapel geeft zowel licht als ruimte aan uw huis in Haarlem. Wiko Dakkapellen helpt u met onze dakkapellenconfigurator graag op weg om van uw dromen realiteit te maken.

Uw dakkapel in Haarlem

Wist u dat er eeuwen geleden al dakkapellen werden gebouwd in Haarlem? Kijk maar eens rond op de Grote Markt. Bovenop de oude gebouwen ziet u diverse dakkapellen en ook af en toe een koekoek. Maar ook op het dak van het ‘Frans Halsmuseum’ en op de daken van diverse Hofjes komen dakkapellen voor. Men wilde toen ook al licht creëren op zolder of ruimte om te kunnen staan. De dakkapellen die tegenwoordig in Haarlem worden gebouwd zijn meestal een stuk moderner. De technieken zijn in de loop van de tijd veranderd en verbeterd. Wiko Dakkapellen plaatst een dakkapel bijvoorbeeld in één dag wind- en waterdicht op uw huis. Ook het materiaal van dakkapellen is veranderd. Vroeger waren ze alleen van hout en steen. Nu wordt er steeds vaker kunststof of zink gebruikt. Er is zelfs kunststof met houtnerfstructuur verkrijgbaar, waardoor uw dakkapel in Haarlem toch een traditioneel of klassiek uiterlijk kan krijgen.

De mogelijkheden zijn eindeloos

Zoals hierboven al benoemd, kan een dakkapel van verschillende materialen worden gemaakt. Een dakkapel kan uiteraard nog steeds van hout worden gemaakt. Hout vraagt echter veel onderhoud en is niet heel duurzaam. Als u liever een onderhoudsluwe dakkapel wil, kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een dakkapel van kunststof. Die behoeft behalve af en toe schoonmaken en een incidentele controle op losse onderdelen geen verder onderhoud. Kunststof kan in elke kleur gemaakt geworden. Bovendien kan het een houtnerfstructuur krijgen, waardoor het toch natuurlijk oogt. Bent u op zoek naar een nog modernere dakkapel? Kies dan voor een zinken dakkapel. Die is onderhoudsarm en zeer duurzaam.

Een dakkapel laten plaatsen, het proces

Wiko Dakkapellen komt graag bij u thuis langs om de mogelijkheden te bespreken. We meten dan ook ter plekke de maten van de dakkapel. Daarna maken we uw dakkapel in onze eigen werkplaats in Enschede of Uitgeest volledig op maat en volledig naar uw wensen klaar. De dakkapel wordt vervolgens in één dag geplaatst. Wij staan voor kwaliteit en service. Wij maken onze dakkapellen zelf en geven daarom 10 jaar garantie op iedere dakkapel. Meer weten? Probeer dan nu onze dakkapellenconfigurator uit of neem een kijkje bij onze referenties voor inspiratie.