• 15 jaar ervaring
  • montage in 1 dag
  • 10 jaar garantie
  • bewezen kwaliteit
  • volledig op maat

Nokverhoging laten plaatsen op uw huis?

Bij een nokverhoging wordt de nok (de punt) van uw dak verschoven en/of verhoogd. Hierdoor creëert u veel extra ruimte op zolder. De constructie van uw dak verandert  meer dan als u alleen een dakkapel laat plaatsen. Een verhoogde nok, wat ook wel een dakopbouw word genoemd, zijn daarom altijd vergunningsplichtig. Er zijn twee types:

  • Eenzijdige / enkel model
  • Tweezijdige / dubbel model

Eénzijdige nokverhoging

Bij het éénzijdige model wordt het dakvlak aan één kant verlengt / verlegd. Daardoor ontstaat er extra ruimte aan één zijde van het dak. Hoe verder u de nok van het dak verlegt, hoe meer extra ruimte er ontstaat.

Tweezijdige nokverhoging

Bij het tweezijdige model wordt de gehele constructie van het dak als het ware omhoog getild. Dit model wordt ook wel een dakopbouw genoemd.

De beste manier om ruimte te winnen

Als u een zolderverdieping met een laag dak heeft, dan is deze oplossing de beste manier om ruimte te winnen. Als uw dak bijvoorbeeld te laag is om onder te kunnen staan, kunt u met een verhoogde nok uw zolder weer beloopbaar maken. Zo krijgt u er in de praktijk bijna een volledige verdieping bij. In veel gevallen wordt een dakopbouw over de volledige breedte geplaatst. In veel gevallen komt de dakopbouw tussen de schoorstenen van het huis.

Nokverhoging kosten

Bij een dergelijke huisuitbreiding is er sprake van een grotere verbouwing dan bij een normale dakkapel. Zo moeten er meer dakpannen en overige dakelementen worden verwijderd. De kosten voor een nokverhoging en tevens voor een dakopbouw liggen daarom ook hoger dan bij een traditionele dakkapel. Maar deze kosten zijn indirect ook een investering voor uw huis, aangezien de waarde van uw woning stijgt door de extra ruimte die deze manier van huisuitbreiding met zich meeneemt. Daarover meer informatie in volgende alinea.

Uw huis stijgt in waarde

Door een nokverhoging stijgt uw huis flink in waarde. Het beloopbare vloeroppervlak van uw woning wordt namelijk beduidend groter, nog meer dan bij een dakkapel. Dit is belangrijk voor een taxateur/ makelaar die de waarde van uw huis bepaalt als u het wilt verkopen. Als u later dus uw huis wilt verkopen, kunt u door deze investering, een veel hogere prijs voor uw huis verwachten.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw woning? Neem contact met ons op. Wij maken dan een vrijblijvende offerte voor u en bespreken uitvoerig de mogelijkheden!