• 20 jaar ervaring
  • montage in 1 dag
  • 10 jaar garantie
  • bewezen kwaliteit
  • volledig op maat

Overweegt u om een dakopbouw op uw huis te plaatsen?

Want u bent op zoek naar meer ruimte en licht? Of u wilt eindelijk de zolder eens echt in gebruik nemen in plaats van de zolder alleen als opslag te gebruiken? Dan is een dakopbouw een goede keuze. Een dakopbouw creëert ruimte waar u ook echt kunt lopen en staan. Vaak ontstaat er door een dakopbouw een hele nieuwe kamer of ontstaan er zelfs meerdere nieuwe kamers. Wiko Dakkapellen heeft al ruim 15 jaar ervaring met het plaatsen en bouwen van allerlei uitbreidingen van en aan het dak. Voor een dakopbouw bent u bij ons dus aan het goede adres.

Een dakopbouw

Een dakopbouw betekent in veel gevallen dat er een verdieping op uw huis geplaatst gaat worden. Hiermee creëert u meer ruimte en vloeroppervlakte. Door de dakopbouw verandert het uiterlijk van uw huis. De dakopbouw verhoogt ook de waarde van uw huis. Om een dakopbouw te kunnen plaatsen, moet u altijd een vergunning aanvragen. De gemeente beoordeelt dan aan de hand van het bestemmingsplan en/of de welstandsnota of uw gewenste uitbreiding mogelijk is.

Verschillende mogelijkheden

Heeft uw woning een plat dak? Dan kan er een volledige verdieping op worden geplaatst. Maar een dakopbouw kan ook op een huis met een schuin dak gemaakt worden. Dan kan bijvoorbeeld aan één kant van het huis het dak worden verhoogd door de gevel op te trekken tot aan de nok. Maar ook een nokverhoging behoort tot de mogelijkheden.

Is een volledige dakopbouw niet mogelijk of toegestaan, dan kunt u ook kiezen voor een nokverhogende dakkapel.  Voor zo’n dakkapel moet u ook altijd een vergunning aanvragen, maar de verbouwing en verandering aan uw huis zijn kleiner. De kosten zijn daardoor ook lager.

De vormgeving

Voor een dakopbouw kunt u kiezen uit alle vele materialen en ontwerpen. Wilt u een dakopbouw in de stijl van uw woning, dan passen we de materialen en kleuren op uw woning aan. U kunt ook kiezen voor een andere stijl en vorm, waardoor er een contrast ontstaat. Dit gebeurt vaak een bij gedeeltelijke dakopbouw of bij een nokverhogende dakkapel.

Wiko Dakkapellen komt graag bij u langs om de mogelijkheden te bespreken. Kunt u niet wachten, kijk dan snel verder op onze website bij onze referenties of bereken met behulp van de dakkapellenconfigurator wat uw dakopbouw kost. Wiko Dakkapellen levert uw dakkapel van de hoogste kwaliteit uit onze eigen werkplaatsen in Enschede of Uitgeest. Plaatsing gebeurt in één dag. Bovendien krijgt u van ons 10 jaar garantie.