• 15 jaar ervaring
 • montage in 1 dag
 • 10 jaar garantie
 • bewezen kwaliteit
 • volledig op maat

Dakopbouw

Een dakopbouw schept enorm veel extra ruimte op uw kamer. Want anders dan bij een dakkapel, wordt de nok van de ruimte ook verhoogd. Dit zorgt voor de grootst mogelijke toename wat betreft ruimte op uw kamer. Het is ook een ideale manier om uw huis uit te breiden, zonder ruimte om uw huis (tuin) hiervoor te hoeven prijsgeven. In de afgelopen 15 jaar hebben wij veel ervaring opgedaan met het plaatsen van dakopbouwen en nokverhogingen, de kennis die we hierover hebben opgedaan delen we graag op deze pagina.

Prefab dakopbouw

Wiko maakt alleen prefab eindproducten. Dat betekend dat onze dakkapellen en dakopbouwen altijd geprefabriceerd zijn, oftewel het product wordt in zijn geheel gemaakt bij ons in de fabriek en vervolgens wordt het product binnen één dag geplaatst op uw huis. Het proces voor het plaatsen van een prefab product ziet er als volgt uit.

 1. Wij komen bij u inmeten
 2. De dakopbouw wordt ontworpen naar uw wensen
 3. Het ontwerp wordt gerealiseerd in onze fabriek
 4. Binnen 1 dag wordt de dakopbouw geplaatst op uw huis

Modellen

Bij het éénzijdige model wordt het dakvlak aan één kant verlengt / verlegd. Daardoor ontstaat er extra ruimte aan één zijde van het dak. Hoe verder u de nok van het dak verlegt, hoe meer extra ruimte er ontstaat.

Tweezijdige model

Bij het tweezijdige model wordt de gehele constructie van het dak als het ware omhoog getild. Er wordt met andere woorden een gehele verdieping op de kamer bijgezet.

Heb je een vergunning nodig voor een dakopbouw?

Voor het laten plaatsen van een dakopbouw, is altijd een vergunning nodig. Deze vergunning kun je aanvragen bij de gemeente of een omgevingsloket. De procedure van het aanvragen van een vergunning ziet er als volgt uit.

 1. Aanvraag indienen via de gemeente of omgevingsloket
 2. Er wordt contact met je opgenomen als de vraag incompleet is
 3. Aanvraag wordt beoordeeld door de gemeente
 4. De gemeente laat weten of de vergunning wordt goedgekeurd

Wij hebben door de jaren heen veel vergunningsaanvragen voor onze klanten gedaan, omdat we beter weten waar de gemeente op let bij het aanvragen voor vergunning, zijn wij vaak in staat om sneller en met meer succes een vergunningsaanvraag te doen. Als u de vergunningsaanvraag wil uitbesteden aan ons, neem dan contact op!

Dakopbouw kosten

De kosten voor een dakopbouw, hangen natuurlijk erg af van de keuzes die u maakt. Zo maakt het qua prijs erg uit of de dakopbouw 3 meter of 5 meter lang is. Wat verder van grote invloed is op de prijs, is de vraag of het om een enkelzijdige of tweezijdige model gaat. Daarbij spelen variabelen zoals, gevelbekleding, de keuze van kozijnen, en overige afwerkingsmaterialen een rol in de kosten voor uw dakopbouw. Wilt u een vrijblijvende offerte voor ontvangen? Neem dan contact met ons, of maak gebruik van de prijsindicatiemodule links op deze pagina.

De beste manier om ruimte te winnen

Als u een zolderverdieping met een laag dak heeft, dan is deze oplossing de beste manier om ruimte te winnen. Als uw dak bijvoorbeeld te laag is om onder te kunnen staan, kunt u met een verhoging uw zolder beloopbaar maken. Zo krijgt u er in de praktijk bijna een volledige verdieping bij.  In veel gevallen wordt een dakopbouw over de volledige breedte geplaatst. Ook worden deze vaak tussen de schoorstenen geplaatst.

Waardeverhoging van uw huis

Door deze investering stijgt uw huis flink in waarde. Het beloopbare vloeroppervlak van uw woning wordt namelijk beduidend groter, nog meer dan bij een dakkapel. Dit is belangrijk voor een taxateur/ makelaar die de waarde van uw huis bepaalt als u het wilt verkopen. Als u later dus uw huis wilt verkopen, kunt u door deze investering, een veel hogere prijs voor uw huis verwachten.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw woning? Neem contact met ons op. Wij maken dan een vrijblijvende offerte voor u en bespreken uitvoerig de mogelijkheden!