• 15 jaar ervaring
  • montage in 1 dag
  • 10 jaar garantie
  • bewezen kwaliteit
  • volledig op maat

Prijs dakkapel

De prijs van een dakkapel speelt natuurlijk een belangrijke rol bij het aanschaffen van een dakkapel. De prijs van een dakkapel hangt van veel zaken af. In dit artikel zullen wij meer informatie geven waar de prijs van een dakkapel vanaf hangt. Tevens bieden wij op deze pagina (sidebar links), de mogelijkheid om direct de prijs van uw dakkapel te berekenen!

Invloed lengte en breedte op de prijs van een dakkapel

Het is natuurlijk logisch dat de lengte van een dakkapel uitmaakt voor de prijs. Hoe langer en breder de dakkapel of dakopbouw is, hoe meer materiaal en kozijn er immers nodig is. Daarbij maakt het nog wel uit wat voor een soort kozijnen u gebruikt en welk materiaal gevelbekleding.

Prijs van prefab dakkapel

Wiko plaatst alleen prefab dakkapellen, prefab betekend vooraf gefabriceerd. Voordat de dakkapel wordt geplaatst, bespreken we natuurlijk de wensen met betrekking tot uw dakkapel en komen wij de maten voor de dakkapel opmeten. Vervolgens wordt de dakkapel in zijn geheel geproduceerd in de fabriek. Prefab heeft grote voordelen ten opzichte van het traditionele bouwen van de dakkapel. Ten eerste wordt de dakkapel binnen 1 dag geplaatst, ten tweede is de prijs van een prefab dakkapel goedkoper dan zelf op het dak timmeren, en de kwaliteit van de dakkapel is in bijna alle gevallen beter dan een traditionele dakkapel. Het is dan ook niet verwonderlijk dat bijna alle dakkapellen tegenwoordig prefab worden geplaatst.

Soorten dakkapel

Door de jaren heen hebben zich heel wat verschillende soorten dakkapellen ontwikkeld, hierbij nog een overzicht van de soorten dakkapellen die wij aanbieden:

  • Kadermodel: Kadermodel dakkapellen zijn op dit moment erg in opkomst, bij een kaderdakkapel loopt het zetwerk door, dit heeft als effect dat de dakkapel meer oogt als één geheel.  
  • Speciale modellen: Heeft u speciale wensen voor uw dakkapel, Wiko heeft door de jaren heen allerlei soorten dakkapellen geplaatst en kan speciale wensen m.b.t. tot een dakkapel voor u in vervulling brengen.  
  • Standaardmodel: Het standaardmodel is een dakkapel met een hoek van 90º, dit type dakkapel is het meest gangbare model in het straatbeeld van Nederland.
  • Dakopbouw: Bij dit model zorgt de dakopbouw voor een nokverhoging. Hierdoor wordt er extra veel ruimte gecreëerd op uw kamer.
  • Traditionele dakkapel: Deze kapel heeft veel weg van de standaard dakkapel, maar het verschil zit in hem het gebruik van de gevelbekleding en de soort kozijnen.
  • Schuine daken: Bij een schuine kapel, loopt het pannendak door over de dakkapel. Dit zorgt voor een meer natuurlijke verwerking van de dakkapel in het dak.

Wat-kost-een-dakkapel Prijs dakkapel

Dakkapel prijs

Invloed materiaalkeuze op de prijs van een dakkapel

Zoals in bovenstaande alinea al is vermeld, is de materiaalkeuze belangrijk voor zowel de uitstraling als de prijs van de dakkapel. Zo zijn er verschillende soorten gevelbekleding te kiezen en verschillende soorten kozijnen. Bij Wiko maken wij standaard gebruik van een zeer gerenomeerd merk kunststof kozijnen, heeft u echter specifieke wensen voor een ander soort kozijnen, dan zal dit van invloed zijn op de prijs van uw dakkapel. Heeft u voorkeur voor een speciaal soort kozijn dan kunnen wij deze tevens voor u plaatsen.

Inlvoed isolatiekwaliteit op de prijs van een dakkapel

Naast het dak moeten eveneens de zijwanden van een dakkapel worden geïsoleerd. Dit is een erg belangrijk proces dat tochtlekken en een koudebrug moet voorkomen. Het is dus belangrijk dat de isolatie zorgvuldig wordt geplaatst. Voor de prijs van een dakkapel maakt de isolatie niet veel uit, maar het is belangrijk dat de partij die de dakkapel produceert goed weet wat het doet, en het isoleren heel serieus neemt.

Gevelbekleding dakkapel

Bij een dakkapel kun je uit verschillende soorten gevelbekleding kiezen. Tegenwoordig wordt er veel gekozen voor kunststof gevelbekleding. Dit is de soort gevelbekleding die bij ons ook veel wordt gebruikt. Echter zijn er nog meer soorten gevelbekleding die goed op een dakkapel passen, denk hierbij aan houten gevelbekleding, of gevelbekleding van zink. Welke soort gevelbekleding er gebruikt wordt maakt natuurlijk wel uit voor de prijs van een dakkapel, zo is gevelbekleding van zink duurder dan de kunststof variant.

Prijsindicatie module

Op deze pagina hebt u het een en ander kunnen lezen, over welke factoren invloed hebben op de prijs van een dakkapel. Het kan handig zijn om te weten welke factoren invloed hebben op de prijs van uw dakkapel, maar waarschijnlijk wilt u gewoon weten wat u straks moet betalen voor een Wiko dakkapel. Gebruik daarom onze prijsindicatie module dan weet u in één keer wat u ongeveer kwijt bent. Wilt u echt een specifieke prijs, vraag dan een geheel vrijblijvend een offerte aan.