• 20 jaar ervaring
  • montage in 1 dag
  • 10 jaar garantie
  • bewezen kwaliteit
  • volledig op maat

Een zinken dakkapel aanschaffen? Dan bent u bij Wiko Dakkapellen aan het juiste adres. Of u nu een volledig zinken dakkapel wil of een dakkapel slechts gedeeltelijk met zink wil bekleden, bij Wiko Dakkapellen is alles mogelijk. Zink kan ook prima met andere materialen als kunststof of hout worden gecombineerd voor bijvoorbeeld de kozijnen. Weten wat de mogelijkheden zijn? Kijk dan gelijk in de dakkapellenconfigurator voor meer informatie.

Een dakkapel volledig van zink?

Zink wordt al heel lang voor allerlei doeleinden gebruikt. Omdat zink wind- en waterdicht is, wordt het bijvoorbeeld gebruikt om schoorstenen bij het dak af te dichten. Ook worden de zijkanten (wangen) van dakkapellen al jaren bekleed met zink. Door nieuwe technieken en doordat zink zeer goed te bewerken is, kunnen dakkapellen nu ook volledig van zink gemaakt worden. Een zinken dakkapel wordt ook wel de duurzaamste variant genoemd.

Zinken dakkapel: de voordelen

Een zinken dakkapel heeft een moderne uitstraling, omdat de afwerking heel strak en recht is. Daar staan zinken dakkapellen om bekend. Het is ook de reden dat veel mensen voor een zinken dakkapel kiezen. Zinken dakkapellen zijn bovendien onderhoudsvrij. Af en toe schoonmaken is voldoende. Zink verkleurt niet en is tegen alle weersomstandigheden bestand. Dakkapellen van zink zijn duurzaam en hebben een lange levensduur. Zink is volledig recyclebaar, waardoor het milieuvriendelijk is om een dakkapel met zink te bekleden. Zink is daarnaast ook brandwerend.

Zink kent diverse zwart- en grijstinten, maar kan niet in een andere kleur geschilderd worden. Het is daarom belangrijk om bij de aanschaf van een zinken dakkapel gelijk de gewenste kleur te kiezen.

Wiko helpt u graag bij uw keuze

Wiko Dakkapellen plaatst per jaar meer dan 500 dakkapellen. Vele daarvan zijn (deels) van zink. De strakke moderne uitstraling is voor veel huiseigenaren erg aantrekkelijk. Heeft u interesse? Dan komen we graag langs om de mogelijkheden te bespreken. We ontwerpen de dakkapel volledig naar uw wensen en we meten meteen ter plekke de dakkapel in. Daarna maken we uw dakkapel in onze eigen werkplaatsen in Enschede en Uitgeest. De prefab-dakkapel plaatsen we tenslotte in één dag wind- en waterdicht op uw huis. Omdat wij alles zelf maken en omdat wij als Wiko staan voor kwaliteit, krijgt u op onze dakkapellen 10 jaar garantie. Kijk voor meer informatie in onze dakkapellenconfigurator en ontwerp uw eigen zinken dakkapel. Eerst nog wat inspiratie opdoen? Neem dan eens een kijkje bij onze referenties.