Offerte aanvragen.

Eenmalige actie!

Nu gratis horren bij een offerte aanvraag! 
Deze actie is geldig tot eind December.

Grijp dus direct je kans.

  • 15 jaar ervaring
  • montage in 1 dag
  • 10 jaar garantie
  • bewezen kwaliteit
  • volledig op maat

Een kunststof dakkapel

Een dakkapel kan verschillende materialen, zoals hout, zink, maar ook kunststof worden gemaakt. Een kunststof dakkapel is onderhoudsluw. Dat betekent dat met enige regelmaat de dakkapel schoonmaken al bijna voldoende is om de dakkapel goed te onderhouden. Om de twee jaar moet de dakkapel wel geïnspecteerd worden om te controleren of er geen onderdelen loszitten of beschadigd zijn.

Jaren geleden ging het verhaal dat een dakkapel van ‘plastic’ snel verkleurt en geel gaat zien. Dat is nu verleden tijd. Het kunststof dat tegenwoordig wordt gebruikt, is tegen alle weersomstandigheden en ook tegen zonlicht bestand.

Een ander groot voordeel van dit soort dakkapel is dat de dakkapel erg goed isoleert. De warmteweerstand van het materiaal is erg hoog. Daardoor kunnen de stookkosten in de winter laag blijven. Een kunststof dakkapel is over het algemeen voordeliger in aanschaf dan een houten of zinken variant. Wat uiteraard ook gunstig is voor uw portemonnee.

Vormgeving van de dakkapel

De dakkapel is in alle vormen en maten te krijgen. Ook zijn alle kleuren mogelijk. Wilt u graag dat uw kunststof dakkapel er ‘natuurlijk’ uitziet? Kies dan voor kunststof met houtnerfstructuur. Het ziet er uit als hout, maar u heeft de voordelen van kunststof. Daarbij kunt u ook nog kiezen om de nerven horizontaal of verticaal te plaatsen.

De wangen van de dakkapel kunnen glad worden afgeleverd. U kunt echter ook kiezen voor rabatdelen. Dit zijn een soort schrootjes, die uw dakkapel nog meer van hout laten lijken. Ook daar kunt u weer kiezen voor horizontale of verticale lijnen.

Een dakkapel kiezen

Wilt u uw huis vergroten door het plaatsen van een kunststof dakkapel? Kijk dan eens bij onze referenties om inspiratie op te doen. Wiko Dakkapellen komt ook graag bij u langs om de mogelijkheden te bespreken. Uiteraard meten we dan ook gelijk de dakkapel in. Alvast aan de slag of benieuwd naar de kosten? Vul uw wensen dan vast in in onze dakkapellenconfigurator en ontdek welke dakkapel het meest aan uw wensen voldoet.